Yoga leert ons te  genezen  wat niet ondergaan hoeft  te  worden

en  te  ondergaan  wat  niet genezen  kan  worden.

 

 

_____OVER MEZELF _________________________________________________________________

 

Mijn naam is Gerry van Heugten

Toen ik in 1981, op dertigjarige leeftijd, kennis maakte met yoga had ik meteen zo’n gevoel van: dit past bij me, hier kan ik iets mee. Toch duurde het nog een aantal jaren voor ik me echt intensief met yoga ging bezighouden.

 

Yoga veranderde mijn leven in positieve zin. Zowel lichamelijk als geestelijk ging ik me gezonder en sterker voelen. Een opleiding tot yogadocente was een logische volgende stap. Dit was het begin van een lange reeks aanvullende opleidingen, cursussen en workshops die ik volgde om mijn eigen yogabeleving te verdiepen en om mij zelf verder te bekwamen. Bij de keuze hiervan laat ik me leiden door mijn speciale interesse in ademhalingstechnieken, meditatie en mindfulness, chakra-psychologie en het aanpassen van yogahoudingen voor cursisten met minder lichamelijke mogelijkheden.

 

Daarnaast heb ik intensief kennis gemaakt met diverse andere yoga-disciplines, o.a. raja yoga, kundalini yoga, power yoga en yin yoga. Aspecten daarvan integreer ik in mijn hatha yogalessen.

 

Van 1993 tot 2016 heb ik hatha-yoga lessen verzorgd in Asten. Van 1994 tot 2005 ook zwangerschapsyoga. Zo mogelijk ben ik nog enthousiaster over de waarde en werking van yoga dan in het begin. Vandaar dat ik ook in mijn nieuwe woonplaats Meijel, dat enthousiasme graag wil overbrengen op mijn cursisten.