Je  gebruikt  je  lichaam  niet  om  in  een  houding  te  komen,

je  gebruikt een  houding  om  in  je  lichaam  te  komen.

 

 

______LES SCHEMA__________________________________________________________________

 

Hatha yoga: Maandagavond 18:45 en 20:00 uur. Dinsdagochtend 09:30 uur. Woensdagochtend 09:00 uur. Donderdagochtend  09:00 en 10:30 uur. Donderdagavond 18:45 en 20:00 uur. 

 

De lessen duren 60 minuten. De woensdagochtendles wordt één keer per lesblok van 7 verlengd met 30 minuten. De donderdagochtendles van 10:30 wordt twee keer per lesblok van 7 met 30 minuten verlengd.

 

Na de ochtendlessen is er tijd voor een thee momentje.

 

Hatha yoga plus: Dinsdagavond 18:45 uur. Deze les duurt 90 minuten

 

Yin-yoga: Dinsdagavond 20:30 uur. Deze les duurt ook 90 minuten.

 

 

______HATHA YOGA________________________________________________________________

 

Bij hatha yoga gaat het om evenwicht. Balans tussen doen en laten, inspanning en ontspanning. Het woord hatha verwijst daarnaar. “Ha” betekent zon of mannelijke, verwarmende energie. “Tha” betekent maan of vrouwelijke, verkoelende energie. Hatha yoga brengt balans tussen deze twee energieën. Actieve houdingen en bewegingen worden afgewisseld met passieve houdingen of momenten van rust en overgave. Naast de lichaamsoefeningen werken we met adem- en mindfulness-oefeningen.

 

Iedere les zijn er weer andere aandachtspunten waardoor je gaandeweg jezelf steeds beter leert kennen op fysiek-, mentaal- en emotioneel niveau.

 

 

______HATHA YOGA PLUS_________________________________________________________

 

Deze 90 minuten durende les begint op dinsdagavond om 18:45. Naast de hatha yoga-oefeningen is er ruimte voor meditatieve lesonderdelen. Dit onderdeel kan bijvoorbeeld bestaan uit een geleide- of stiltemeditatie, een visualisatie, enkele yin yoga houdingen, meer aandacht voor ademhalings-technieken of het werken met een handmudra. Ook beginners kunnen aan deze lessen deelnemen.

 

Yoga en meditatie zijn niet los van elkaar te zien. Wat wij hier in het westen onder yoga verstaan wordt ook wel eens meditatie in beweging genoemd. Het uiteindelijke doel van het doen van yoga-oefeningen is ruimte maken voor een vrije ongestoorde adem en het lichaam voorbereiden op de zitmeditatie.

 

 

______YIN YOGA____________________________________________________________________

 

De Yin yogales op dinsdagavond duurt 90 minuten.

Yin yoga is een rustige, meditatieve maar uiterst effectieve vorm van yoga. Tijdens het beoefenen worden dieper gelegen spierlagen zoals bindweefsel, banden en pezen, op een ontspannen manier maximaal belast door minutenlang in dezelfde houding te blijven. Daardoor ontstaat er meer bewegingsruimte in je gewrichten. Belangrijke meridianen (energiebanen) worden gestimuleerd, wat je organen ten goede komt en je energetisch fitter, soepeler en stabieler maakt. Je concentratievermogen verbetert en je leert "mindful" om te gaan met ongemakken en je weerstand los te laten. Een van de mooiste voordelen van Yin yoga is de stilte die het je kan brengen.

Mensen die sport beoefenen krijgen over het algemeen sterkere spieren maar leveren wel in qua souplesse. Daarom is deze vorm ook uitermate geschikt als tegenhanger voor actieve en dynamische bewegingsvormen