Yoga leert je met twee voeten op de grond te staan,

niet om met je hoofd in de wolken te lopen.

 

 

______YOGA _________________________________________________________________________

 

We leven in een drukke maatschappij waarin veel van ons verwacht wordt en waarin we ook veel “moeten” van onszelf. Mede daardoor zijn we het ’n beetje verleerd te voelen en leven we erg vanuit ons hoofd. Dit gaat ten koste van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ons lichaam reageert namelijk voortdurend op gedachten, emoties en de omgeving. We hebben de neiging om die signalen van ons lichaam te onderdrukken: we moeten immers dr. Daardoor hoopt zich spanning op in ons lichaam met als gevolg vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen en uiteindelijk allerlei andere ongemakken en klachten zoals slapeloosheid, angst en depressie.

 

Yoga leert je weer luisteren naar je lichaam, zonder oordeel. Door yoga te beoefenen, komt er weer balans tussen lichaam en geest. Zo ontwikkel je een bewustzijn dat groter en wijzer is dan denken. Yoga is geen wondermiddel maar heeft op termijn op heel veel mensen een ontspannende werking. Het helpt bij kortademigheid en andere ademhalingsproblemen als gevolg van stress. Er ontstaat meer rust en helderheid in je hoofd. Gewone vormen van lichaamsbeweging richten zich uitsluitend op de lichamelijke kant, op verbetering van de conditie of versterking van de spieren. Yoga gaat dieper. Het is een veelomvattend systeem van oefeningen die je lichaam soepeler en krachtiger maken, het functioneren van de organen en klieren verbeteren en die je helpen emotionele stabiliteit en uiteindelijk spirituele volwassenheid te bereiken.

 

 

Je hoeft niet van iemand anders aan te nemen dat yoga goed voor je is: yoga is een ervaringswetenschap. Al lees je honderd yogaboeken en weet je alles over bewegen en over spiritualiteit; pas als je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat zul je er de vruchten van kunnen plukken.

 

Je hoeft niet jong of lenig te zijn om aan de lessen deel te nemen want bij yoga gaat het niet om prestatie. Iedereen kan, binnen zijn of haar eigen grenzen, de oefeningen uitvoeren. Doe jezelf dus een plezier en maak een afspraak voor een gratis proefles. Als je dat telefonisch doet, kun je meteen wat bijzonderheden over jezelf vertellen en kunnen we samen bekijken in welke groep je je het beste thuis voelt. Je kunt op elk gewenst moment instromen.